2016. május 8., vasárnap

Ólomüveg restaurálás

Az ólomüveg ablakok nagyon különleges dekor és művészeti készítmények. Az ólomüveg ablak, tiffany ablak,  minden esetben kézzel készül, így teljes mértékben egyedi, személyes alkotás. A tiffany ablak, vagy egyéb tiffany betétek, tárgyak már csak egyediségükből adódóan is rendkívül értékesek. Kezdeti értékük pedig az idő során egyre inkább nő, mint eszmei, mint pedig valós értékük egyaránt.

Ahhoz, hogy az ólomüveg ablak, tiffany tárgy sokáig megőrizze szépségét és épségét, bizonyos időközönként  ólomüveg restaurálás lehet szükséges.

Az üveg amellett, hogy kémiailag rendkívül stabil anyag, az idő csak rendkívül lassan kezdi meg, a különböző környezeti hatások nélkülözhetetlenné teszik az ólomüveg restaurálás igénybevételét.
Az ólomüveg restaurálás képes helyreállítani az ólomüveg mintájának sérüléseit, az esetleges elkopott, letört, hiányzó elemeket pótolni. Az ólomüveg tisztítása egyszerű, elegendő bizonyos időközönként egy nedves ronggyal alaposan áttörölni a tárgyat, azonban vannak olyan tárgyak, mint például az ólomüveg ablakok, vagy a templom ólomüveg, amelyeket elhelyezkedésük miatt (magasan, esetleg nehezen hozzáférhető helyen vannak) nehéz alaposan megtisztítani. A vastagon felhalmozódó kosz eltompítja az ólomüveg szépségét, hiszen annak lényege pont az lenne, hogy színessé szűrve, szórtan áteressze a fényt. Az ólomüveg ablakon felhalmozódó, vastag kosz letisztítása során már könnyen sérülhet az ólomüveg, ezért ilyen esetben érdemes szakembert hívni. 

Az ólomüveg restaurálás fogalma alá bele tartozik az ólomüveg szakszerű tisztítása is.
Az ön lakását is ékesíti ólomüveg? Ólomüvege esetleg tisztításra, javításra, restaurálásra szorul?


Forduljon hozzám bizalommal!

email: sooscsilla.glass@gmail.com
telefon: 0630 557 6233

ólomüveg restaurálás

ólomüveg restaurálás

ólomüveg tisztítás